Intel/Broadcoms Wifi 7-lösning kom upp i 5 gbit/s

Wifi En demonstration av vad företagsöverskridande samarbete kan leda till. Så beskriver Intel och Broadcom sin uppvisning där en Intel Core-dator via wifi 7 kom upp i 5 gb/s.

Intel/Broadcoms Wifi 7-lösning kom upp i 5 gbit/s

Det är snudd på nyss som Wifi 6 etablerades och antogs, men redan så blickar utvecklingen vidare mot nästa generation. Och skillnaden när det kommer till att leverera data är enorm mellan 6 och 7. Där Wifi 6/6E har en teoretisk maxkapacitet mellan 600 och 9 608 Mbit/s – ska kunna når 40 000 Mbit/s.

Nu har man i varje fall Intel och Broadcom börjat talla på nästa generation och genomfört en teknisk demonstration där en Intel Core-baserad laptop anslöts via wifi 7 till en accesspunkt från Broadcom. Via den uppsättningen kunde man få till överföringshastigheter på över 5 gigabit per sekund.

– Vi är stolta över att kunna visa upp möjligheterna med nästa generation av Wi-Fi 7 och vad det kan innebära för datorupplevelsen. Branschsamarbeten är nödvändiga för att säkerställa att den trådlösa tekniken når upp till sin potential, säger Carlos Cordero, teknikchef trådlöst på Client Computing Group på Intel, i ett uttalande.

Många stora fördelar

Utöver att kunna ge otroligt höga överföringshastigheter så ger Wifi 7 även lägre latens, förbättrad tillförlitlighet och högre kapacitet. Därtill ska man kunna använda bredare frekvenskanaler i det olicensierade 6 GHz-spektrumet, 4k QAM-modulering på högre nivå, samtidiga anslutningar över flera band och slutligen effektivare kanalnyttjande.

Så som nästa generation wifi är utformat ska produkter som VR och AR samt streaming i hög upplösning på allvar kunna leverera.

– Dagens besked och milstolpe skickar tydliga signaler: Tiden är mogen för att välkomna Wi-Fi 7, som kommer att erbjuda extrema hastigheter och förbättrat bredband med gigabit-kapacitet. Den pålitliga, låglatenta trådlösa anslutning som Wi-Fi 7 erbjuder utgör en viktig komponent i Broadcoms vision att sammankoppla allt nu när utvecklingen går i rasande fart, säger Vijay Nagarajan på Wireless Connectivity på Broadcom.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.