Intel intresserat av Windows Phone

Under den pågående Computex-mässan sade sig processortillverkaren Intel vara redo för en satsning på smartphones med Windows Phone. Men det fanns ett viktigt krav.

Intel intresserat av Windows Phone

Intels nya mobila processorer är redan förberedda för att kunna driva smartphones med Microsofts operativsystem Windows Phone. Det rapporterar PC för allas nätupplaga. Uppgifterna kom från tillverkarens chef för mobila produkter, Hermann Eul, under den stora it-mässan Computex i Taiwan. För Microsoft finns bara ett problem som först måste hanteras innan vi kommer att få se Intel-bestyckade Windows-telefoner: operativsystemets marknadsandel måste öka så att det blir ekonomiskt intressant för Intel att satsa på plattformen.

– När vi ser att det finns en chans för oss att tjäna pengar på en investering i Windows Phone så kommer vi att satsa på det. Allt saker är på plats rent tekniskt, sade Hermann Eul.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.