Intelecom driftar åt energibolag

Systemintegratören Intelecom tar över som ny telefoni- och servicepartner för energi- och telekombolaget Mariestad Töreboda Energi, Mteab.

Avtalet, som löper över tre år, innebär att Intelecom tar del i utvecklingsarbete, försäljning och leverans av Mteabs telefonitjänster på den lokala marknaden. Intelecom tar även över all service av företagets Alcatel-Lucentplattform.

– En drivande faktor till att vi valde Intelecom är att vi upplever oss som en viktig och prioriterad kund hos dem. Dessutom kan Intelecom vår teknik utan och innan och det gör att vi sover gott på nätterna, säger Fredrik Beckman, marknadschef på Mteab.

Kommunalt ägda Mariestad Töreboda Energi, Mteab, den enda stadsnätsoperatören i Sverige som i dagsläget är både teleoperatör och leverantör av egna tjänster. Mteab är huvudleverantör av all Mariestads kommuns tele- och internettrafik men levererar också telefoni och datatjänster till privatpersoner och företag.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.