Intelecom söker ny vd till Sverige

Vd för Intelecom Group tar över ledningen av det svenska bolaget tillsammans med den svenska ledningsgruppen. Samtidigt påbörjas sökandet efter en ny vd efter Mikael Janemon.

Koncernledningen i Intelecom vill tona ner Mikael Janemons beslut att lämna uppdraget som vd för det svenska dotterbolaget (se länkad artikel).

– Vi upplever ingen dramatik i att Mikael Janemon slutar hos Intelecom. Det råder enighet mellan parterna, säger Lene Engebretsen, marknads- och kommunikationschef för Intelecom Group med bas i Norge.

Hon menar att Sverige kommer fortsätta att vara ett strategiskt satsningsområde för Intelecom.

– Vi har under 2008 haft stor framgång med att etablera oss som en totalleverantör av kommunikationslösningar, och Mikael Janemon har bidragit betydligt till att nå det, säger Lene Engebretsen.

Uppgifter till Telekom idag har gjort gällande att det var på gång en omorganisation i syfte att flytta ledningen av det svenska bolaget till Norge. Men enligt Engebretsen ska en ny Sverige-vd rektyteras. Tills det är klart kliver Eivind Hauglie-Hanssen, vd i Intelecom Group, in som ansvarig och sköter den dagliga driften tillsammans med den svenska ledningsgruppen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.