Interaktiv tv med Ericsson och Endemol

Ericsson och Endemol har kommit överens om ett globalt partnerskap för att utveckla interaktiv tv.
Me-on-tv är en nätverks- och apparatoberoende teknik som möjliggör att dela med sig och publicera händelser live via vilken mobil-enhet som helst.
Ericsson kommer förvalta och vara värd för tjänsten.

Interaktiv tv med Ericsson och Endemol

Ericssons nya tjänst me-on-tv är frukten av ett partnerskap med Endemol International och det Holländska företaget Triple IT. Samarbetet ska lägga grunden för nästa generations applikationer av användarskapat innehåll och interaktiv tv.

– Detta globala partnerskap visar Ericssons beslutsamhet att inta en ledande position inom multimedia, säger Jan Wäreby ansvarig för Ericssons multimediaenhet.

Tekniken gör att kunder kan sända innehåll live eller inspelat till sajter på nätet, tv-sändningar eller som kommunikationsmedel till vänner.

Tv-bolag och operatörer i första hand

Tjänsten kommer att marknadsföras som en så kallad white label service till tv-bolag, internet sajter och nätverksoperatörer. Endemol ansvarar för distribution och licensiering av tjänsten.

I Holland har tjänsten redan sjösatts under namnet ik op tv, där folk sänder material från sina mobiltelefoner.

– Marknaden för digitalt innehåll utvecklas snabbt och me-on-tv kommer att förändra hur konsumenter interagerar med tv och digitala medier, säger William Linders på Endemol.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.