Internationell voip med flat rate

COLT Telecom lanserar tjänsten IP Voice, ip-telefoni till flat rate för europeiska företagskunder. En fast månadsavgift täcker alla samtal till fasta telefoner i och mellan alla länder där COLT är representerade. Ett aggressivt erbjudande, enligt analysföretaget Current Analysis.

Tjänsten använder COLTs europeiska fibernätverk som kompletterats med Siemens softswitch-teknologi, ip-telefoniväxlar som hanterar tjänsterna och kopplingen till de fasta telefonnäten. Den fasta avgiften, 24,5 euro per användare, täcker nationella och internationella samtal i och mellan de länder där COLT är representerade, idag 13 olika länder. Mot en tilläggsavgift är det också möjligt att hyra ip-telefoner genom COLT för en månadsavgift från 20 euro.

Från sitt nätverk loggar användaren in på en ip-telefon eller från en pc-baserad mjukvarutelefon och får tillgång till sin egen kontaktlista och röstbrevlåda. Administrationen av systemet sker med ett webbgränssnitt eller ett teckenbaserat gränssnitt.

– Vi har sett en ökande efterfrågan på en mer förutsägbar kostnad för telefonitjänster. ip-telefoni är nu en mogen teknik som låter oss minimera de rörliga, oförutsedda utgifterna som annars är förknippade med telefoni, säger Maria Erestål, produktchef på COLT Telecom AB.

Enligt analytikern Sandra O´Boyle, Current Analysis, kommer Colts aggressiva erbjudande tvinga konkurrenterna att också börja erbjuda internationella samtal via ip-telefoni till ett fast pris.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.