Internet direkt in i hjärnan – ja, gärna!

Internet Koncept som Internet Everywhere och Always On kan få dagens unga att gå riktigt långt. Om det vore möjligt skulle var fjärde person i generation Y säga ja till ett implantat i hjärnan för att få ständig tillgång till internet.

Till generation Y räknas åldrarna 18 till 30 år. Men även bland personer i spannet 31 till 50 år, generation X, finns det många som är sugna på att få internet rakt in i hjärnan. Var femte person i den åldern kan tänka sig ett internet-implantat.

Det är Cisco som har tagit fram de här kittlande uppgifterna genom en undersökning bland personer från 15 olika länder där man fokuserat på framtidens arbetsplats och uppkopplade prylar i arbetet.

Det är ingen tvekan om att de flesta ser sina smarta mobiler med tillhörande wearables som den viktigaste uppkopplade enheten när vi kommer till år 2020. Den bärbara datorn behåller ändå platsen som det främsta verktyget på arbetsplatsen.

Mer än hälften av alla i generationerna X och Y ser sig själva som nåbara i sitt arbete 24 timmar om dygnet och sju dagar i veckan, både via mejl och telefon. Och det gäller redan nu.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.