Internet flyttar in i mobilen

Internetanvändandet ökar och allt fler kommer också att använda internet i sina mobiltelefoner. Det är två av de trender som Telias stora undersökning Telia Trendspaning visar på. Totalt har 17 000 personer och företag tillfrågats om sin användning av modern kommunikation.

Undersökningen visar att allt fler använder internet i större utsträckning. Exempelvis säger 83 procent av de tillfrågade att de kommer att göra fler bankärenden på nätet under 2006 än i fjol. Dessutom verkar webbtjänster allt mer flytta in i mobilerna. 27 procent av de tillfrågade uppger att de kommer att skicka mer e-post i mobilen under 2006 jämfört med året innan. 23 procent uppger att de kommer att läsa nyheterna på sin mobil.

Undersökningen avfärdar också myten av 50+-personer inte använder näthandel och mobiltjänster i samma utsträckning som unga. Tvärtom är intresset för exempelvis triple play mycket stort i denna grupp. E-post i mobilen, tv via bredband, ip-telefoni och läsande av nyheter i mobilen är tjänster som denna grupp kommer att utnyttja mer under 2006 än tidigare.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.