Internetutveckling kan ge klirr i kassan

II-stiftelsen, som står bakom internets toppdomän .se, öppnar nu för ansökningar till Internetfonden 2005. I år har stiftelsen avsatt 2 500 000 kronor att fördela mellan projekt som är till nytta för Internets infrastruktur och användning.

Det går att söka stöd för många olika typer av projekt, allt från rena stipendier och webbplatsutveckling till läroböcker, kurser eller mer tydligt tekniskt utvecklingsarbete. Stödet kan avse individer eller organisationer. Förutsättningen är att stödet går till verksamhet som stärker internet och inte har någon annan naturlig finansiär.

– Vi kan genom Internetfonden stödja projekt som normalt inte får pengar från forskningsråd, forskningsstiftelser och andra forskningsfinansierande organ. Det betyder att vi kan finansiera verksamhet också utanför de traditionellt akademiska miljöerna. internet har blivit vad det är idag tack vare många hängivna individers arbete och goda idéer. Den traditionen vill vi stödja och uppmuntra genom fonden och vi ser det som ett sätt att bidra till det svenska Internetsamfundet, säger Olof Hallström, generalsekreterare på II-stiftelsen.

Det är andra året som II-stiftelsen delar ut pengar. I fjol fick nitton projekt dela på två miljoner kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.