Interoute lanserar hostad Lync med Sipcom

Interoute börjar sälja hostad Lync 2010 Server genom ett samarbetet med Sipcom. De första kunderna är redan igång.
Nästa steg blir att integrera Lync med den egna portföljen av videokonferenstjänster.

Interoute lanserar hostad Lync med Sipcom

Video- och webbmötesföretaget Arkadin har redan deklarerat att de samarbetar med Sipcom för att ta Microsoft Lync till den svenska marknaden.

Nu är det operatören Interoute som börjar samarbeta med Sipcom för ett europeiskt Lync-erbjudande. Sipcom står för själva driften av applikationerna i sina datahallar.

– Vi är med och skapar privata molntjänster, där vår nätinfrastruktur passar bra för att integrera Lync, säger Interoutes nordenchef Joacim Hillervik till Telekom idag.

Han konstaterar att hela molndebatten har drivit fram den här typen av samarbeten mellan nät- och applikationsleverantörer. Interoute håller också på att dra direktaccesser till datahallar där Microsoft producerar Office 365, för att kunna möta kundernas krav.

Paket med video

Interoute fick tidigt klart med sip-trunkar som certifierades för OCS och Lync. Så telefoni mot det publika nätet finns med i det nya Lync-erbjudandet.

Just nu arbetar operatören på integration med hd-videokonferenser. Joacim Hillervik hoppas att den paketeringen ska vara klar att lansera i början av 2012. Den bygger på förvärvet av Visual Conference Group, i Sverige kallat Videokonferensbolaget, tidigare i år.

– Där handlar det om att erbjuda publika mötestjänster, som sträcker sig utanför företagens egna plattformar för videomöten, förklarar Joacim Hillervik och konstaterar samtidigt att videokonferensområdet lider av bristen på standardisering. Om man i en blandad miljö vill göra något mer än bara ljud och bild blir det svårt.

Flytta med licenser

– Det finns ett verkligt behov av att förse organisationer med fullständiga unified communications-tjänster som hjälper dem att möta förändrade behov i affärskommunikationen. Genom att samarbeta med Sipcom gör vi det lättare än någonsin för organisationer runt om i Europa att förbättra sin kommunikation. Vi har redan flera testprojekt och fullskaliga implementeringar pågående i Norden, säger Joacim Hillervik, som inte kan ge några konkreta detaljer om de här Lync-projekten.

Den gemensamma molnmiljön ska göra det möjligt för företag att köra Microsoft Lync per användare, för en ökad flexibilitet och förbättrad avkastning per investering. I ett pressmeddelande talas om att Microsofts användarlicensavtal, License Mobility through Software Assurance, gör det lättare för företag att byta till en hostad molnmiljö utan ytterligare kostnad.

– Unified communications kombinerar styrkan i Lync 2010 med det bästa partnerekosystemet, och Interoute kan via sitt EMEA-nätverk och molnplattform, leverera en förstklassig användarupplevelse till företagskunder, säger Andrew Lund, EMEA Director, B2B Channels, Hosting och Partner Cloud på Microsoft.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.