Interxion öppnar nytt datacenter i Sverige

Datacenter Vid nyår öppnar Interxion ett nytt datacenter i Sverige. Just nu provkörs anläggningen efter ombyggnaden från tryckeri.

Interxion öppnar nytt datacenter i Sverige

Holländska Interxion har datacenters världen över. Totalt har man 280 stycken, och nu finns sex av dessa i Stockholm efter att man i förra veckan invigt Stockholm 6 i Kista.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår unika digitala Premium-tjänst öppen bara för prenumeranter.
  • Ett nischat nyhetsbrev för just ditt intresseområde; Professional eller Contact Center.
  • Full tillgång till vår digitala kunskapsbank med över 16 000 artiklar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– I Stockholm 1-5 som ligger på andra sidan gatan var det förut tryckeri där man tryckte Expressen och DN. Och här i Stockholm 6 var det förut Aftonbladet som gjordes. Det är ett tydligt tecken på vart historien är på väg, säger företagets nordiske vd Peder Bank.

Telekom idag är en av få tidningar som är med på rundvandringen i huset som fortfarande är en byggarbetsplats. När allt är klart kommer byggnaden ha säkerhetsklass tre och därmed måste rundvandringen göras innan kundernas servrar är på plats.

Lokalerna är dock inte tomma. Interxion har byggt upp en testanläggning där värmesystemen kan testköras med rätt värmemängd som alstras från rätt plats i hallen.

– Vi kan köra 2 watt här och 6 watt här, säger Daniel Holm, anläggningsansvarig

på Interxion. Det betyder att innan vi sätter in kundens utrustning har vi redan testkört allt så att vi vet att vi kan hantera temperaturerna rätt.

Just värmehantering är en viktig del av infrastrukturen i ett datacenter. I Stockholm 6 är golvet i datahallarna höjt 1,2 meter vilket innebär att kylan kan transporteras under golvet och tas upp bakom serverracken. Det blir därför två olika temperaturlägen i hallarna.

Överskottsvärmen går sedan ut till fjärrvärmenätet i området och med egna värmepumpar blir processen mer effektiv.

Varför bygger ni i Sverige och varför just nu?

– Vi kan inte styra kunderna utan får följa efter och det finns en stor efterfrågan på våra tjänster här i Sverige. När allt är klart kommer vi att ha 10000 kvadratmeter yta här i Stockholm och det är viktigt för oss och för kunderna att samla allt på samma ställe. Det ger kunderna tillgång till ett community – idag handlar det nämligen inte om att bara hyra ut yta. Det krävs mycket mer med tillgång till molntjänster som Salesforce och ett stort urval av carriers och det har vi bra lösningar för här, säger Peder Bank.

Vad är det som gör att ni väljer att bygga om en anläggning istället för att bygga nytt från grunden?

– Vi tittar alltid på båda alternativen, men här var det framför allt närheten till vår andra anläggning som avgjorde. Det är en bra anläggning, men när vi är klara är det inte mycket mer än skalet som är kvar, säger han.

När kommer de första servrarna från kunderna vara på plats i Stockholm 6?

– Det kommer att ta lite tid innan allt är klart. Vi behöver några månader för att testköra allt och se till att allt fungerar som det ska. Jag tror att det blir vid nyår ungefär som de första kunderna ställer in servrar. Innan dess ska det också ske viss anpassning efter vilken säkerhet som kunderna vill ha vid just deras servrar – några vill ha burar, några vill ha väggar och några önskar ögonskanners. Vi löser alla önskemål om säkerheten, säger Peder Bank.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.