Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Interxion storsatsar i Sverige på nytt datacenter

Datacenter Ett nytt center om 3 300 kvm och den största satsningen Interxion gjort i Sverige. Redan andra kvartalet 2020 kommer det nya centret vara i drift.

Interxion storsatsar i Sverige på nytt datacenter

Ytterligare utbyggnad i Stockholm. moln- och datacenterföretget Interxion investerar nästan en kvarts miljard kronor i ett nytt datacenter.
– Med en kontinuerlig tillväxt på den svenska marknaden, ända sedan vi etablerade oss här för över 20 år sedan, genomför vi nu den största satsningen någonsin på svensk mark. Tillväxten drivs av både svenska och internationella företag och specifikt de krav på hög tillgänglighet och säkerhet som digitaliseringen ställer, säger Alexander Kehrer, nordisk sälj- och marknadschef på Interxion.

Det nya centret går under benämningen STO6 och byggs i en separat fastighet i anslutning till företagets campus i Kista. Centret ska leva upp till den definierade Skyddsklass 3, vilket innebär att företag och offentlig sektor som efterfrågat detta kan nu välja Interxion.
Ett annat fokus är operatörsneutralitet, konnektivitet och access till operatörer i hela Europa.
– Med möjligheten att nå många olika molntjänster och access till olika affärspartners direkt i datacentret är vi idag det naturliga infrastrukturalternativet för organisationer som investerar i den digitala framtiden. Med det nya datacentret ger vi fler möjligheter att dra nytta av våra co-location-tjänster och den naturliga marknadsplats som finns hos oss, säger Alexander Kehrer.

STO6 är designat enligt de senaste standarderna avseende energieffektivitet, och precis som i alla av Interxions datacenter i Europa så används enbart 100 procent förnyelsebar energi.
– Vårt digitala samhälle konsumerar stora mängder energi, men istället för att vara en påfrestning för klimatet har vi på Interxion sedan många år arbetat strategiskt med åtgärder för att bli koldioxidneutrala och bidra till ett mer balanserat samhälle. Vi är stolta och glada över att förstärka samarbetet ytterligare med Stockholm Exergi, och dessutom göra stora egna investeringar i infrastrukturen för att fortsätta ta vårt ansvar för klimatet och framtiden. Samtidigt som vi ger fler organisationer möjligheten till en hållbar stabil infrastruktur för digitaliseringen, säger Alexander Kehrer.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter