Intressanta lanseringar – fem produkter från CES

Produkt Ändlösa skärmar, smarta hem-lösningar och riktiga 5g-produkter. Telekom idag har plockat ut några av guldkornen från prylmässan CES.

Intressanta lanseringar – fem produkter från CES

I förra veckan avslutades världens största prylmässa i Las Vegas. Och om det var en sak som CES 2020 tog fasta på – var det att allt numera har potential att vara smart. Smarta kalsonger, kuddar och speglar var bara några intressanta produkter som pekar mot en spännande framtid.
Därtill tog även robotar upp en hel del utrymme, inte minst Samsungs ”Ballie” en rullande rackare som påminner en hel del om den robot som finns med i de senare Star Wars-filmerna.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Ytterligare en blickfångare var tillverkarnas uppvisning av den senaste biltekniken 8K där LG:s 25 meter stora ”The Wave” och Samsungs 292-tumsskärm ”The Wall” stack ut extra.0

Men vid sidan av de tusentals koncepten, framtidsvisionerna och tekniken ingen dödlig har råd med visade det även upp konsumentelektronik, mässan heter ju trots allt ”Consumer Electronics Show”.
Så vad är värt att lyfta fram.

Lenovo Yoga 5g

Världens första bärbara dator med 5g. Det var vad Lenovo bland annat hade med sig till Las Vegas. Modellen Yoga 5G är precis som övriga i datorer i serien en slags ”2-i-1-lösning” som kan vikas och omvandlas till läsplatta.
Under skalet sitter det Qualcomms senaste teknik vilket bland annat innebär 5g – och nedladdningshastigheter på runt 4 Gb/s (om du nu har 5g-nätverk). Vidare ska datorn även klara ett dygn utan sladd.

Samsung GQ950TS 8K QLED

Vi har hört talas om så kallade ”infinity pools” där simbassänger ser ut att fortsätta in i horisonten. Samsung har applicerat detta inom tv-området och introducerade på CES sitt nya flaggskepp ”helt utan” kanter. Jo, visst är kanterna kvar – men ramen är i stort sett borta och enligt tillverkaren ska 99 procent av framsidan vara skärm.
Därtill är tv:n bara 15 millimeter tjock och med ombord kommer ai med djupinlärning…

GE C Smarta knappar

 

Vi har ju pratat om smarta hem och automation länge. Men även om smarta hem-teknik blivit mer lättillgängligt – är det fortfarande inte alltid helt enkelt. Nu har GE lanserat en serie smarta ljusknappar och dimmrar. Smarta knappar är inte nytt, det nya som teknikjätten kommer med är att de inte kräver neutralledare framdraget för att det hela ska fungera. Systemet behöver inte heller en specifik hub, utan kopplar direkt upp mot wifi-nätverket.

Royale Mirage

Smarta högtalare har de senaste åren varit på erövringståg världen över. Nu kommer ett alternativ för de som tar konceptet ett steg längre. Royal Mirage är begåvad med en 7,8-tums skärm som kompletterar högtalaren som ett slags omslag. Därtill har högtalaren kamera för att kunna förmedla videosamtal.

Netgear Nighthawk Mesh

Wifi 6 är ju verklighet och faktiskt finns tekniken redan i tusentals svenska fickor då den är inkorporerad i de senaste mobilerna. Men ännu har få tillgång till den. Varför? Jo, för att wifi 6-routrar ännu inte har ett överkomligt pris.
Detta råder Netgear bot på med sin nya Nighthawk Mesh som kapar priset rejält. Och det här kommer nog göra att att allt fler tillverkare tvingas följa efter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.