Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Investerare vill köpa bitar av Blackberry-kakan

Blackberry En handfull med potentiella anbudsgivare köar för att ta en närmare titt på Blackberry. Men de första indikationerna pekar på att de hellre vill köpa delar av mobiltillverkaren och inte hela bolaget, det uppger källor med insyn till nyhetsbyrån Reuters.

Investerare vill köpa bitar av Blackberry-kakan

Det är ingen rusning för att köpa upp hela den kanadensiska mobiltillverkaren som just nu letar vägar ur krisen. Men det finns potentiella köpare, däribland ett antal riskkapitalbolag som visat intresse. Det uppger Reuters och hänvisar till källor med insyn i verksamheten.

Vill köpa delar

De icke namngivna riskkapitalbolagen ska vara mer intresserade av att dela upp Blackberry än att köpa hela mobiltillverkaren. Operativsystemet och patenten kring tangentborden är mest intressant. Anbudsgivarna ska under förra veckan har ingått sekretessavtal med Blackberry för att få total insyn i ekonomi, anger källor.

Tyvärr verkar det inte vara någon rolig syn för anbudsgivarna. Tidigt i morse gick mobiltillverkaren ut med sina preliminära kvartalssiffror som pekar på en rörelseförlust på mellan 950 och 995 miljoner dollar. Intäkterna för det andra kvartalet var 1,6 miljarder dollar, lite mer än hälften av de planerade intäkterna på tre miljarder.

Snar försäljningsstart

Ett annat rykte som florerat de senaste veckorna är att en kanadensisk pensionsfond varit intresserade att köpa hela bolaget, i samarbete med en investerare. Mobiltillverkaren uppges för närvarande vara värt lite mer än fem miljarder dollar.

Försäljningen av Blackberry förväntas inledas under de närmsta veckorna.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter