IoT-bolag ansöker om konkursskydd

IoT Franska Sigfox har tömt kassan – har sex månader på sig att hitta nya ägare.

IoT-bolag ansöker om konkursskydd

IoT-bolaget Sigfox, som tagit fram den energisnåla standarden med samma namn, ansöker om konkursskydd i sitt hemland Frankrike enligt Light Reading. Nu har man sex månader på sig att hitta en köpare som är villig att ta över verksamheten.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Trots en i grund och botten lovande tekniklösning har företaget kämpat med sviktande lönsamhet och svag tillväxt i många år och den komponentbrist som uppstod i samband med coronapandemin uppges vara en tungt vägande faktor.

En bråkdel av världens alla IoT-enheter

Sigfox teknik används i dag för att koppla upp omkring 20 miljoner enheter över hela världen, vilket dock endast är en bråkdel av alla IoT-anslutna enheter globalt sett. Sigfox själva uppger att man samarbetar med 75 operatörer och hanterar ungefär 80 miljoner meddelanden om dagen.

– Sammanslutningen 0gun, det vill säga alla 75 Sigfox-operatörer, kommer att driva nätverket och dess funktioner som vanligt. Om Sigfox, mot all förmodan, inte skulle hitta en köpare så är driften av nätverket garanterad i ett år framåt. Därefter kommer 0gun att ta över driften, skriver Mats Landstedt som är vd på den svenska operatören Diginav till Elektroniktidningen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.