IoT-bolaget Cogitel köps upp av konsultjätte

branschen Konsultbolaget HiQ köper IoT-specialisten med 30 anställda.

IoT-bolaget Cogitel köps upp av konsultjätte
Annette Johansson, Site Manager HiQ i Karlskrona, & Magnus Nilsson, Anders Johansson, Johan Åkesson, grundare Cogitel. Foto: Jonas Bilberg

HiQ ser en stark tillväxt inom IoT-segmentet och köper nu svenska IoT-specialisten Cogitel. Cogitel grundades i Karlskrona för elva år sedan och har i dag 30 anställda.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Att Cogitel kommer in med sin djupa kunskap samt både viktiga kunder och partners möjliggör att vi kan bredda vårt erbjudande inom detta område, vilket är fantastiskt. Tillsammans är vi starkare, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Säljer IoT-plattform på licens

Cogitel tillhandahåller uppkopplade produkter och tjänster för molnbaserade affärslösningar, bland annat IoT-plattformen Thellio som säljs på licens. Man erbjuder också expertkonsulter inom telekomsektorn, bland annat i nära samarbete med Telenor Connexion.

– Med HiQ får vi helt andra förutsättningar som gör att vi kan skala upp som bolag. Både vad gäller erbjudande och företagskultur passar vi bra ihop, och att förena våra verksamheter gör att vi tillsammans kan skapa ett otroligt starkt team. Vår spetskompetens är en perfekt match med HiQ och vi ser även fram emot att kunna växa med HiQs otroligt starka helhetserbjudande, säger Magnus Nilsson, vd på Cogitel.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.