nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

IoT Open lanserar ”smart plattform”

En IoT-plattform som sk leverera oöverträffad snabbhet, säkerhet och skalbarhet.
IoT Open har målet att bli ledande i norden.
– Vi gör IoT lönsamt och säkert för våra kunder.

  • Artikel annons 1

Vi står på randen av en ny tjänsterevolution i och med att 5g och sakernas internet. Och ett företag som vill ligga i framkant när det kommer till IoT är företaget IoT Open. I och med lanseringen av en ny smart plattform hoppas man kunna kapa till sig marknadsandelar och det uttalade målet är att bli störst i Norden på området.
– Vi jobbar med hela kedjan, från ac till limpa, vi ger våra kunder stöd och support under utvecklingen av nya funktioner tjänster och produkter, samt kring smarta kommunikationsklösningar för hemmet, företag, organisationer, fastighetsägare och för samhället i stort, säger Fredrik Albertsson, vd på företaget.

Plattformen ska ge verktyg för kunder att effektivisera, men även för att skapa samhällsnytta och nya affärsmöjligheter.
– IoT-sektorn befinner sig i en explosionsartad utveckling där allt nu mer blir uppkopplat och behöver kommunicera smart. Detta ställer stora krav på öppenhet och skalbarhet samt att data enkelt går att dela från så väl fysiska som virtuella installationer utan att äventyra prestanda, säkerhet eller funktion, säger Fredrik Albertsson.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.