Tele2 IoT lanserar VoLTE globalt: ”Rösttjänster spelar en viktig roll”

IoT Tele2 IoT gör nu en internationell utrullning av VoLTE-tjänster för att kunderna ska kunna ringa röstsamtal i 4g-nätverket globalt.

Tele2 IoT lanserar VoLTE globalt: ”Rösttjänster spelar en viktig roll”
Cyril Deschanel, foto: Tele2.

Nedsläckningen av 2g och 3g pågår för fullt runt om i världen. Det får stora konsekvenser för många smarta prylar. Allt som är kopplat till de gamla näten slutar fungera.Utrullningen av VoLTE i Tele2s svenska nätverk, samt i utvalda nätverk över hela världen, ska göra det möjligt för Tele2:s IoT-kunder att använda nästa generations teknik för att tillgodose sina behov av röstsamtal.

Lanseringen av VoLTE är också enligt bolaget en viktig milstolpe i Tele2s hållbarhetsarbete, eftersom det möjligör för IoT-kunder att gå över till den nya generationen av mer energieffektiva enheter.

– Rösttjänster spelar en viktig roll i IoT-implementeringar, särskilt de som har verksamhetskritiska applikationer. Att möjliggöra VoLTE för IoT-kunder är en viktig milstolpe i vår förmåga att tillgodose våra kunders behov, säger Cyril Deschanel, Managing Director för IoT på Tele2 och fortsätter:

– Lanseringen återspeglar Tele2:s drivkraft att leda utvecklingen inom området och är i linje med vår vision att möjliggöra ett samhälle med obegränsade möjligheter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.