Ip-dect med plats att växa

Telefoni För första gången har Grandstream en helt egenutvecklade handenhet och basstation för ip-dect i produktportföljen. Siktet är till att börja med inställt på sme-segmentet.

Ip-dect med plats att växa

Med handenheten DP720 och basstationen DP750 utmanar Grandstream bland annat dominanten Gigaset när det gäller att leverera trådlös ip-telefoni till de mindre företagskunderna. Ännu så länge handlar det om ett så kallat singlecell-system, det vill säga att handenheten är knuten till en enskild basstation. Men hårdvaran lär också vara byggd för att också kunna hantera så kallad multicell vilket innebär att handenheten har möjlighet att flytta sig mellan flera accesspunktet så om tillverkaren bestämmer sig för att uppdatera mjukvaran blir det möjligt att använda produkterna också för större installationer.

Förhållandevis gott om kapcitet finns det i alla fall redan nu. Varje basstation kan ansluta upp till fem handenheter och hanterar fyra samtidiga samtal i hd-kvalitet. Totalt kan systemet hantera hela tio sip-konton som kan knytas till enskilda eller grupper av handenheter. Med grupper får man klassiska acd-funktioner som parallellringning, sekventiell ringning och cirkulär ringning där hänsyn tas till vem som fick det senaste samtalet. Detta gör att mindre företag eller butiker med enkla telefonibehov eventuellt kan klara sig utan växel. Har man en växel från Grandstream identiferas både basstation och handenheter automatiskt i växeln och någon konfigurering ska inte behövas. Svenska menyer ska finnas i både handenhetens gränssnitt och i basenhetens webbgränssnitt.

Räckvidden för DP720 och DP750 är upp till 300 meter utomhus och 50 meter inomhus.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.