Ip-dect säkert alternativ för Sveriges domstolar

Telefoni Domstolsverket skapar en centraliserad telefonilösning för Sveriges domstolar med Cygate som huvudleverantör. Ip-dect från Ascom blir en vital del i systemet och larmfunktionerna värderas högt.

Ip-dect säkert alternativ för Sveriges domstolar

Den nya telefoniplattformen ska användas av totalt runt 6 700 medarbetare på domstolar runt om i landet. Det är med andra ord ett omfattande projekt som systemintegratören Cygate ger sig in i, när lokala växlar ska konsolideras till en central enhet i Jönköping. Beställare är serviceorganisationen Domstolsverket.

Cygate ska bland annat leverera en ip-dect-plattform från svenska Ascom. Den har säkerhetsfunktioner som larm och positionering som har värderats högt i upphandlingen.

Sveriges domstolsväsende får en samlad telefoniplattform med centralväxel i Jönköping.
Sveriges domstolsväsende får en samlad telefoniplattform med centralväxel i Jönköping.

– Vi är stolta över att ha fått det prestigefyllda uppdraget att förse Sveriges domstolar med en modern plattform för trådlös tal- och larmkommunikation som är pålitlig och säker, säger Fredrik Garpemyr, account manager på Ascom.

Blir ip-telefoni

Verksamheten ska kunna fortsätta använda befintlig dect-utrustning kopplad till den nya plattformen. Samtidigt innebär projektet en moderniseringen av kommunikationssystemet och i Stockholm kommer cirka 3 000 av regionens medarbetare få en ip-baserad telefoniinfrastruktur med Ascoms dect-telefoner, d62 alternativt d81, när nuvarande växelsystem fasas ut.

Projektet att konsolidera infrastrukturen för telefoni, larm och meddelanden inleds nu och beräknas vara färdigställt på alla berörda orter under 2016.

– Nästa steg blir nu att utvärdera vilka funktioner när det gäller larm, meddelanden och positionering som finns i Ascoms plattform som vi ska implementera så att de på bästa sätt stöder Domstolsverkets behov, säger Johan Mosskull på Cygate.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.