nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

IP-Only först ut med SD-WAN

Operatören IP-Only säger att de blir först att rulla ut SD-WAN i Sverige. Detta genom att man nu inleder flera piloter med sina kunder.
– Det kommer ibland tillfällen då man står inför en större branschförändring. Det här är ett sådant tillfälle, säger Fredrik Lindros på företaget.

  • Artikel annons 1

Enklare, billigare och mer flexibelt. SD-WAN, mjukvarudefinerat fjärrnätverk, har många fördelar jämfört med traditionellt WAN. Och nu slår IP-Only på stora trumman och säger att de kommer att börja erbjuda SD-WAN-lösningar till sina kunder. Deras tjänst kallad ”smart-WAN” ska ge it-avdelningen helt nya möjligheter.

Enligt företaget är fördelarna flera. Jämfört med vanligt WAN kan utrullningen av en eller flera verksamhetsställen ta relativt lång tid. Med deras tjänst går det snabbt att få upp, och sedan kan it-folket jobba på och allt eftersom lösa de mer komplexa frågorna.

Att ha nätverket mjukvarudefinierat innebär även att man får bra överblock över hur nätet används och på vilket sätt det belastas. Det här gör att företag kan få ökad stabilitet – och se till att de affärskritiska tjänsterna prioriteras.

IP-Only har självklart sett till att det hela är anpassat för molnet och i gränssnittet så kan man hantera säkerheten i systemet och krypteringen av trafiken på ett enkelt och flexibelt sätt.

– Alla goda ting är tre, men med Smart-WAN är de faktiskt fler. Vi skapar tjänsten utifrån trenden där allt fler it-chefer efterfrågar enklare resor mot molnet med ökad transparens, flexibilitet och säkerhet. När it-chefen frågar efter flexibilitet är Smart-WAN svaret, säger Mikael Westerlund, teknikchef på IP-Only.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.