Ip-ljud till mötet utan en tråd

Virtuella möten Mindre sladdtrassel på konferensbordet och möjlighet att enkelt flytta mötet den lokal som passar bäst för tillfället – det får man med Konftels nya ip-baserade dectlösning.

Ip-ljud till mötet utan en tråd

För ungefär ett år sedan kom en ny utgåva av Konftels trådlösa konferenstelefon i 300-serien. Nu har det blivit dags att ge 300Wx ny mjukvara som gör att den inte längre bara kan passas in i traditionella dect-miljöer utan har får stöd för ip-standarden Cat-iq. Den trådlösa telefonen blir då en vanlig sip-anknytning i växeln. Idag när de flesta företag har ip-baserade växlar slipper man med andra ord ta omvägen över analog teknik för att ansluta telefonen. Att man kan köra ip-hela vägen ut till telefonen innebär också bättre ljudkvalitet och Konftel 300Wx har precis som den sladdanslutna versionen 300IP stöd för hd-ljud.

Samtidigt med den uppdaterade mjukvaran till 300Wx lanserar Konftel logiskt nog också en basstation för ip-dect med namnet IP Dect 10. Den kan hantera fem registrerade telefoner och fyra eller fem pågående samtal beroende på om de görs med hd-kvalitet eller inte. Räckvidden inomhus är som för de flest dect-system upp till 50 meter men det handlar i dagsläget inte om ett så kallat multicellssystem som kan byggas ut för större täckning. Däremot går det att registrera varje 300Wx mot upp till fyra basstationer som går att välja mellan om man exempelvis har flera våningsplan på kontoret. 300Wx är testad mot en rad andra tillverkares ip-dectlösningar men fördelen med att använda Konftels egen IP Dect 10 ska bland annat vara att parkopplingen mellan telefon och bas blir enklare.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.