Ip-Only gör rekordsommar – kopplade upp 9 985 hushåll

Bredband Tre sommarmånader – och snudd på 10 000 nya anslutningar. Ip-Only säger att aldrig någonsin har så många svenskar fått bredband inkopplat.
– Det har varit en bra byggsommar, säger Fredrik Hjelmborn på Ip-Only.

Ip-Only gör rekordsommar – kopplade upp 9 985 hushåll

Det är i ett pressmeddelande som Ip-Only slår på stora trumman och skriver att de under perioden juni till augusti bredbandsanslöt 9 985 hushåll med 21 900 personer.

Inte nog med att det är en ökning på tolv procent från i fjol – det är tydligen nytt rekord för leverantören som skriver att ”aldrig har så många svenskar fått snabbt bredband under sommaren”.
– Vår byggoffensiv är extra rolig dessa tider då uppkopplingen är viktigare än någonsin för hushållen, säger Fredrik Hjelmborn, byggchef på Ip-Only.

Men även om rekord slås – skickar företaget en känga åt regeringen. Detta då de anser att det krävs bättre förutsättningar för att man ska kunna fortsätta investera.
– Genom ökade stödmedel kan aktörerna ta flera byggbeslut och därmed investera mer pengar. Det blir en positiv spiral. Vi som marknadsaktörer har ett självklart ansvar, men samtidigt har regeringen ett ansvar att arbeta för att skapa rätt förutsättningar för oss och andra aktörer att fortsätta investera miljardbelopp, säger byggchefen.

Saknas många stöd-miljarder

Ip-Only lutar sin kritik mot att Post- och telestyrelsen i sin senaste investeringsrapport visat på att flera aktörer minskar sina investeringar. Därtill har myndigheten sagt att det krävs 22 miljarder i stödmedel utöver det som marknaden investerar – detta kan sättas i relation till att regeringen hittills avsatt 3,35 miljarder.

Men det finns hopp menar Ip-Only.
– Regeringen har gjort positiva uttalanden under senare tid och jag både tror och hoppas att stödmedlen kommer att höjas tillräckligt mycket så att vi och andra marknadsaktörer kan öka utbyggnaden ännu mer framöver, säger Fredrik Hjelmborn.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.