IP Only: regeringens miljardsatsning på bredband räcker inte

bredband Efter regeringens meddelande att man vill lägga 1,4 miljarder på utbyggnaden av bredband svarar IP Only att det förvisso är bra – men inte räcker på långa vägar

IP Only: regeringens miljardsatsning på bredband räcker inte

IP Only är en av norra Europas ledande leverantörer av digital infrastruktur och därmed väl insatta i Sveriges utmaningar vad gäller utbyggnaden av bredband. Enligt företaget är regeringens förslag välkommet men för dåligt.

– Det är mycket välkommet att regeringen nu tar ett steg i rätt riktning så att allt fler hushåll kan bli uppkopplade till det viktiga fibernätet som under senare tid blivit helt nödvändigt när allt fler sköter jobba och vardag på distans. Problemet är att regeringens satsning motsvarar enbart knappt 13 procent av bidragen som Post- och telestyrelsen säger krävs i stödmedel, säger Fredrik Borg affärsområdeschef konsument på IP Only.

Han forsätter att alla har ett ansvar och menar att marknadsaktörerna har tagit sitt. IP Only kommer att investera nästan lika mycket enbart i år som regeringen avsätter i bidrag under de närmaste fem åren.

– Regeringen tar ett steg i rätt riktning men det räcker inte. Vi ser fram emot att föra en dialog hur vi – regering och marknadsaktörer – tillsammans kan skapa ett Sverige där landsbygden inte fortsätter att vara ett digitalt b-lag, säger Fredrik Borg.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.