Ip-Only skaffar radiolänk

Genom köpet av ett radiolänksystem från Nec förbättrar Ip-Only sitt utbud för trådlösa anslutningar på platser där fiber bedöms som ett oekonomiskt alternativ.

Ip-Only är en privatägd svensk internet- och teleoperatör som äger hela sin egen nationella fiberinfrastruktur. Nu kompletterar man sitt fibernät med Pasonlik Neo, vilket är ett trådlöst radiolänksystem från Nec.

– Pasolink Neo håller samma höga standard som vårt nät i övrigt och är dessutom utmärkt för ethernet och gigabit ethernet-trafik, vilket är viktigt för oss och våra kunder som förväntar sig hög prestanda. En annan stor fördel är att Pasonlink Neo är flexibel och skalbar vilket för att vi kan växa med den och uppgradera kapaciteten efterhand, säger Ip-Onlys vd Svante Jurnell.

Ip-Onlys kan tack vare detta erbjuda sina kunder snabb anslutning även där en fiberanslutning bedömts vara för dyr att tas i bruk. Enligt tester som mäter genomsnittlig tid mellan driftsfel har Necs utrustning marknadens längsta livslängd, vilket minskar driftskostnaden avsevärt.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.