Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

IP-Only säljs för 18,2 miljarder i internaffär

Bransch Fiberleverantören IP-Only byter ägare. Detta efter att det står klart att EQT Infrastructure köper bolaget av fondsyskonet EQT Mid Market. Prislappen: 18,25 miljarder.

IP-Only säljs för 18,2 miljarder i internaffär

Det var efter en så kallad konkurrensutsatt budprocess som EQT Infrastructure blev ny ägare till IP-Only. Fiberleverantören har de senaste sex åren ägts av EQT Mid Market och ägarskiftet ska inte innebära några större förändringar.

I dagsläget har företaget lagt fiber till mer än 200 000 svenska hushåll och målet är att fortsätta sträva mot regeringens bredbandsmål.
– EQT Infrastructure har god renommé när det kommer till att utveckla fiberverksamhet i Norden så väl som globalt. Vi är imponerade med tillväxten IP Only haft de senaste åren. De har utvecklat en infrastrukturaffär med en fantastisk position på marknaden, säger Masoud Homayoun, partner och investeringsrådgivare till EQT Infrastructure, i en kommentar.

Den nya fondägaren säger vidare att man kommer fortsätta på inslagen väg mot målet att ”realisera IP-Onlys fulla potential”. Det ska innebära fokus på tillväxt samt full kommersialisering av fibernätverket. I fonden finns sedan tidigare ägandet av danska Global Connect och norska Broadnet, vilket innebär att IP-Only hamnar i gott sällskap. Något de säkerligen kommer kunna dra fördel av.
– – Med stöd från EQT Mid Market har IP-Only transformerats från en lokal datakommunikationsleverantör till en pan-nordisk leverantör av kritisk fiberinfrastruktur. IP-Only har haft en ledande roll i regeringens mål att tillgodose 98 procent av Sveriges hushåll och företag med höghastighetsbredband t.o.m. 2025. Vi ska fortsatt aktivt bidra till att uppnå detta mål och ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa med EQT Infrastructure och dra nytta av deras expertis och tidigare erfarenheter från att utveckla starka fiberbolag, säger Frida Westerberg, vd för IP-Only.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter