Ip-telefoner premiärvisas

Innovaphone visar upp tre nyheter inom ip-telefoni på Cebit-mässan. Med de nya produkterna riktar Innovaphone in sig på marknaden för trådlösa telefoner och specialtelefoner för industriell använding.

Ip-telefoner premiärvisas

Innovaphone har producerat voip-baserade lösningar för den europeiska markanden sedan 1997, men nu visar de för första gången upp trådlösa voip-lösningar baserade på vowlan-teknik. De båda modellerna IP70 och IP72, som kan användas för att ringa trådlösa samtal via wlan, är utvecklade tillsammans med svenska Ascom Tateco. IP70 är avsedd för kontor, medan den andra är lite grövre och ska tåla tuffare miljöer.

Ip-telefonen IP 150 är resultatet av ett samarbete med signalspecialisterna Funke + Huster Fernsig. Det är en telefon för industriell använding som har utvecklats för att klara hård påfrestning. Höljet är av slagtålig plast och motstår syror, alkalier och smörjmedel. Telefonen ska tåla brand, explosion, svåra väderförhållanden, fukt och väta. Ringsignalen kan höjas till 92 dB, vilet passar i miljöer med hög ljudnivå.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.