Ip-trafiken tredubblas – video orsaken

IP Enligt Ciscos globala rapport Visual Networking Index kommer vi under de närmsta fem åren se en kraftig ökning av både internetanvändare och uppkopplade enheter. Video kommer vara det som sätter hårdast press på näten.

Rapporten, som Cisco nu släppt för tionde året, visar att den globala ip-trafiken beräknas tredubblas fram till 2019 och att 80 procent av trafiken kommer utgöras av video samt att två tredjedelar av trafiken kommer att vara trådlös, mobilt eller över wifi. Dessutom förutspås antalet internetanvändare öka med dryga miljarden, från 2,8 miljarder till 3,9 miljarder användare. Det antalet kommer då att utgöra ganska precis hälften av jordens beräknade befolkning vid den tidpunkten. Antalet uppkopplade enheter drivs på kraftigt av sakernas internet-boomen och rapporten förutspår att det totalt kommer att finnas minst tio miljarder fler uppkopplade enheter 2019 än vad det gjorde i slutet av 2014.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.