Ip-tv för hotellbranschen

Hotelleverantören Hoist och Philips har inlett ett samarbete för ip-tv till hotellbranschen. Samarbetet innebär att Hoists mjukvara för interaktiva tjänster och funktioner integreras i Philips speciella Lcd-tv för hotell.

Med det nya integrerade systemet finns möjlighet visa HD-tv-kanaler samt att surfa på nätet även på stora tv-apparater med bibehållen kvalitet. Ip-tv-tekniken innebär att det i framtiden går att erbjuda en mängd olika interaktiva tjänster utöver vanliga hotelltjänster som väckning och room service.

– Hotellen får tillgång till en stabil integration av mjukvaran i en del av Philips hotell-tv-produkter, vilket i sin tur innebär att hotellen endast behöver en hårdvaruleverantör. Från Hoist sida kan vi fylla på med den mjukvara som passar våra kunders behov bäst, och hela tiden uppgradera med nya funktioner, säger Malcolm Lindblom, koncernchef för Hoist.

Philips speciella tv-apparater för hotellbranschen har en plats för kretskort eller för en extern box. Dessa är av öppen standard och kan användas för att installera interaktiva tjänster och funktioner för hotellen. Tidigare i år lanserade Philips NetX, ett eget hårdvarukort som integreras direkt med de egna tv-apparaterna. Avtalet mellan Hoist och Philips innebär att Hoist nu blir leverantör av Philips NetX-kort på den nordiska och ryska marknaden.

– Marknaden för hotell-tv är viktig dels för att hotellkedjorna står för stora delar av vår försäljning, dels för att hotellmiljön skapar möjlighet för konsumenter att få en positiv erfarenhet av vårt varumärke. Hoist har tagit fram ett integrerat och avancerat ip-tv-system, som ger oss möjlighet att gemensamt skapa ökad försäljning i Norden och Ryssland, säger Christer Byfors, Sales Director B2B Nordic and Baltic på Philips.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.