Iphone 6 plus böjs i fickan

Iphone Står ni inför att införskaffa nya Iphone till företaget? Uppmana då användarna att inte ha den i byxfickan, då finns risken att den böjs. Flera användare har uppmärksammat att hela telefonen böjts bara genom några dagars förvaring i fickan.

Iphone 6 plus böjs i fickan
Unbox Thearapy

Den nya Ipone 6 Plus är båda tunnare och större än föregångarna. Konstruktionen visar sig nu inte vara alltför solid då flera användare uppmärksammat att hela telefonen böjts bara genom några dagars användning och förvaring i fickan på, vad vi kan anta, tajta bryxor.

Upptäckten har väckt stor uppmärksamhet och bland användarna har den till och med fått en egen hashtag på sociala medier: #bendgate.

Gick sönder i kantan

Sedan fenomenet uppmärksammats har det dykt upp flera videos på bland annat Youtube där folk testar hållbarheten på enheten, bland annat Unbox Therapy. Trots hårda tag fungerar faktiskt telefonen under hela testet. (se klipp nedan)

När Lewis Hilsenteger, som är ägare av Youtubekanalen Unbox Therapy, sedan försökte böja tillbaka och räta telefonen sprack aluminiumkanten på sidan av enheten. Som en uppföljning lade kanalen även upp ett liknande ”böjningstest” av Galaxy Note 3.

– Jag använde antagligen mer kraft när jag försökte böja denna, men ingen skada skedde, berättar Lewis Hilsenteger.

Cnet var en av de första medierna som rapporterade om böjningen, Apple har valt att avstå att kommentera uppgifterna.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=znK652H6yQM]

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.