Iphone-ägare tvekar om nyinköp

Färre av Iphone-användarna i Västeuropa är säkra på att de väljer en telefon från Apple nästa gång. Det är första gången sedan lanseringen 2007 som trenden med ökande lojalitet bryts.

Iphone-ägare tvekar om nyinköp

Iphone 5 säljer som smör och ingen annan mobiltillverkares kunder är lika lojala med sitt märke som Iphone-ägarna. Men kanske kan vi vid horisonten börja skönja en gnutta förändring av Apples dominans i premiumsegmentet. Enligt en årligt återkommande undersökning som genomförs av Strategy Analytics Wireless Device Lab minskar nu för första gången andelen

Ner från rekordnivå

Västeuropeiska Iphone-användare som uppger att de troligen kommer att köpa en ny telefon från Apple nästa gång det är dags att byta. Siffran från i oktober i år är imponerande 75 procent men det är mer än 10 procentenheter lägre än vid förra årets mätning. Faktiskt är det den lägsta andelen övertygade ägare sedan 2008, året efter introduktionen av den första Iphonemodellen då knappt 60 procent av de tillfrågade uppgav att det troligen skulle bli en Iphone även nästa gång.

Nytänkande saknas

Den kanske viktigaste orsaken till den minskade lojaliteten är enligt Paul Brown på Strategy Analytics att fler användarna skulle vilja ha ännu större skärmar än den i Iphone 5 och att det saknats nytänkande i de senaste modellerna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.