Iphone dominerar företagstoppen

Mobiltelefoner Iphone 5S är den klart populäraste modellen bland Ringup-kedjans företagskunder. Men hos företagen finns fortfarande också behovet av enkla och billiga telefoner att ringa med.

Iphone dominerar företagstoppen

Intresset bland företagskunderna för Apples mobiltelefoner håller i sig och som vi under gårdagen kunde rapportera ligger dyrgripen Iphone 5S på såväl första som sjunde plats på januarilistan över mest de sålda företagstelefonerna hos Ringup. Dessutom säljer fortfarande gamla modellen 4S bra och kniper femteplatsen.

– Andelen Iphone i försäljningsstatistiken är nästan oroväckande hög. Att en tillverkare har så stor dominans är aldrig riktigt bra i längden, säger Johan Nelson, marknadsansvarig hos Ringup.

Någon marknadsandel för Apple inom företagssegmentet vill han inte dela med sig av men en god gissning är att de står för åtminstone hälften av alla sålda telefoner.

”Alla behöver inte en smartphone”

Men även om mobilförsäljningen fullständigt domineras av smartphones finns ett viktigt undantag på listans fjärdeplats. Undantaget är den enkla men stöttåliga telefonen Xcover 271 från Samsung.

– Den exakta placeringen kan påverkas av enskilda affärer med större kunder men den modellen har sålt väldigt bra länge, säger Johan Nelson.

Sedan i oktober när Ringup började offentliggöra sin tio i topplista har Xcover 271 faktiskt aldrig haft en sämre placering än sjätte plats och i november var det rent av den näst mest sålda företagstelefonen efter Iphone 5S.

– Hos företagen finns det fortfarande ett tydligt behov av enkla och billiga telefoner. Alla anställda behöver inte funktionerna i en smartphone, konstaterar Johan Nelson.

Hela listan över de populäraste företagstelefonerna hittar du här.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.