Iphone ej redo för anställda

Inför lanseringen av Iphone i Europa kommer tjänster gör det möjligt för anställda att läsa sin jobbmejl i den populära telefonen. Men analytiker varnar för att användningen av tjänsterna kan hota företagens datasäkerhet.

WebEx har till exempel lanserat en version av tjänsten Pcnow som stöder Iphone. Med Pcnow kan anställda få direkt tillgång till sin jobbdators skrivbord för att söka efter och arbeta med filer eller få tillgång till sin e-post. Liknande tjänster har lanserats, eller är på väg, från Visto, Synchronica, Funambol och Sybase.

Mark Bowers, analytiker på Butler Group varnar nu för att företagen inte är förberedda på dessa tjänster.

– När mobila verktyg börjar användas mer och mer av företag för affärskritiska ändamål, måste organisationer se till att verktygen hanteras lika professionellt som andra affärsverktyg, säger han.

Ken Dulaney, koncernchef för konsultfirman Gartner, är också skeptisk. Han säger till Business Week att de nya tjänsterna kan öppna säkerhetshål i företagens nätverk. Enligt Ken Dulaney så är Iphone helt enkelt inte redo för företagsanvändning.

I USA har flera företag, till exempel Bank of America, Qwest och American Airlines, valt att inte tillåta sina anställda att ansluta Iphone till företagets epostsystem.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.