Iphone känslig för attacker

Det finns stora potentiella säkerhetsluckor för Iphone. Nätverksmaskar har redan börjat härja bland Mac OS X användare och enligt en rapport från Kaspersky lab finns det anledning att tro att detta kan bli ett problem för Iphone.

Iphone känslig för attacker

Inbyggda svagheter i webläsaren Safari kan i värsta fall leda till att en kapare kan kan omdirigera samtal från en Iphone, ringa utan användarens vetskap och göra det omöjligt att ringa överhuvudtaget. Slutsatsen i rapporten är att Iphone under nästa år kommer att få problem med trojaner och typiska filvirus. Positivt för Iphone är att avsaknaden av mms-funktion och att bluetooth inte kan användas för att synkronisera telefonen med datorn, vilka är de vanligaste sätten för virus att spridas.

Hoten har inte ökat

Trots nyheter som Iphone och Windows Vista menar författarna av rapporten att virusmakarna inte lyckats förnya sina elaka program, detta trots incidenter som DoS-attackerna mot Estlands officiella websajter i samband med beslutet att flytta ett ryskt krigsmonument i våras.

Istället är det gamla beprövade metoder som används för att skada internetanvändare och att antivirusföretagen nu fått ett överläge. Den nya fronten mellan beskyddare och attackerare spås ligga inom informationskriget, on-line spel, bloggar, fildelningssystem kommer att användas i större utsträckning för att komma runt skyddet som många datoranvändare idag har.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.