Iphone släppt i Europa

Vid midnatt gick startskottet. Tyska och brittiska fantaster kan nu köpa sin efterlängtade iphone. I England är priset 269 pund och tyskarna får betala 399 euro. Men experter är tveksamma om iphone kommer bli samma försäljningssuccé i Europa som i USA.

Iphone släppt i Europa

Från och med idag går alltså att köpa en iphone i Europa. I England har operatören O2 laddat lagren för den förväntade säljruschen, förhoppningen är att man fram till jul ska sälja runt 200 000 enheter.

– Våra butiker är beredda på årets största försäljning. Vi har anställt och tränat upp hundratals nya iphone specialister för att kunderna hur man får ut det mesta ur en iphone, säger Mark Stansfield, försäljningschef på O2.

Samma succé som i USA?

Men enligt experter som Reuters har talat med så kan förväntningarna på iphone vara orealistiska. 269 pund kan vara ett för högt pris för många i Storbritannien, tror Gartners expert Carolina Milanesi, men hon ser ändå målet på 200 000 sålda iphones som realistiskt. För den tyska marknaden så är Thomas Friedrich på Unicredit tveksam om andra än de verkliga entusiasterna som vill ha en lyxartikel verkligen är beredda att betala 49 euro.

Priserna i Europa ligger klart över de amerikanska där priset sänktes med 200 dollar i september och nu ligger på 399 dollar. Priset i England ligger med nuvarande växelkurs på cirka 560 dollar och i Tyskland på 580.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.