Irritation när tekniken sviker

Långsamt internet och nätverk som inte fungerar orsakar återkommande frustration hos över hälften av alla anställda på små- och medelstora företag. Detta enligt en undersökning som granskat hur personalen upplever och värderar ny teknik.

Dialect har tittat på hur anställda inom hantverk, kontors- och transportbranschen anser att tekniken på arbetsplatsen fungerar. Resultatet visar att tillgång till skrivare, fax, skanner, snabb internetuppkoppling, trådlöst nätverk och ett bekvämt tangentbord är de faktorer som är viktigast för trivsel på arbetsplatsen.

Undersökningen visar också att omkring 60 procent är missnöjda med sitt trådlösa nätverk, och att lika många även är missnöjda med sin bärbara dator. Särskilt mycket bättre är det inte heller med headset, där hälften svarat att de upplever problem. Något mildare dom får företagens internetuppkoppling, där omkring 20 procent rapporterat att den är för långsam eller på annat sätt inte uppfyller deras förväntningar.

Kvinnor prioriterar ergonomi

Arbetsställning samt hur bildskärm och tangentbord är inställda är något som kvinnor prioriterar i högre utsträckning än män. 84 procent av de utfrågade kvinnorna har svarat de vill ha ett bekvämt tangentbord och 71 procent vill ha ett bra avstånd till datorskärmen. Bland männen prioriterar däremot 40 procent i högre grad tillgång till en bärbar dator medan endast 10 procent av kvinnorna uppgett att detta är viktigt.

Internet och fungerande nätverk utgör en viktig del i samtliga verksamheter. I de fall dessa delar inte fungerar finns risken att de anställda inte gör ett bra eller effektivt jobb avslutar Dialect.

Undersökningen gjordes per telefon och omfattade 308 personer i företag med mellan 5 och 50 anställda.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.