Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Isländskt datacenter-företag kommer till Sverige

Datacenter Ett nytt datacenter-företag börjar nu bygga sin första anläggning i Sverige. Atnorths Stockholms-datacenter ska börja leverera om ett år.

Isländskt datacenter-företag kommer till Sverige

Atnorth är ett isländskt företag som tidigare hette Advania Data Centers. När man nu tar sin verksamhet ut från Island för första gången väljer man Kista som placering.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

Datacentret med namnet Stockholm SWE01: SIF DC byggs i sju etapper och när allt är klart kommer det att vara 6400 kvadratmeter stort. Allt är lite försenat på grund av Corona, men i december nästa år ska etapp 1 vara i drift.

Den totala it-lasten är på 11,2 MW och det erbjuds rack som klarar upp till antingen 40 kW för luftkylt eller 100 kW för vattenkylt.

– För Atnorth är SIF DC en riktig milstolpe, eftersom vi expanderar utanför Island. Vårt mål är att bli världsledande inom HPC, high-performance computing, och relaterade co-location tjänster, säger atNorths vd Eyjólfur Magnús Kristinsson i ett uttalande.

Atnorth berättar att SIF DC kommer även erbjuda företagets tjänst för AI och högpresterande datorkraft, HPC FLOW.

Som alla nya datacenter är miljöfrågan viktig. Atnorth har ett samarbete med Stockholm Exergi för att ta hand om spillvärme från centret.

– Värmen som skapas av servrar i vår anläggning kommer inte att gå till spillo utan istället användes i en energikedja som förbättrar energieffektiviteten för hela samhället och minskar onödigt överskott, säger Eyjólfur Magnús Kristinsson.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter