It-expert utmanar till hälsosatsning

Hälsa Mikael Nyström på Truesec tycker att den svenska it-eliten är i ganska risig form, inkluderat honom själv. Han utmanar till en tävling under april och maj för att därefter kora Sveriges sundaste it-nörd 2014.

It-expert utmanar till hälsosatsning

– Vi svenska it-nördar är oerhört välkända ute i världen för vår kompetens – vad vi dock inte är kända för är att vara direkt hälsosamma. Ska man vara ärlig börjar många av oss bli i en ganska bedrövlig shape. Det är dags för förändring, säger Mikael Nyström.

Han kickar igång hela aktiviteten med att filma sig själv under den mödosamma klättringen uppför fem våningar i ett trapphus, med pulsindikering infälld i bilden. Och han har det kämpigt, snubblar och får en puls på över 180 slag i minuten.

http://www.youtube.com/watch?v=qR8YKWEAPsk&feature=youtu.be

Hälsoutmaningen är länkad till utbildningsaktiviteter hos Labcenter, där Mikael Nyström själv agerar instruktör med jämna mellanrum. Den som bokar sig innan ett visst datum får ett armband för att mäta rörelse och puls i sin brevlåda, en Fitbit Flex. De loggade resultaten från deltagarnas hälsobringande aktiviteter används sedan för att kora vinnaren av Sveriges sundaste it-nörd 2014 och dela ut ”grymma och geekiga” priser.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.