IT&Telekomföretagen byter namn

Branschen En ny vision och verksamhetsstrategi tarvar ett nytt namn. Så tänkte sig ledningen för IT&Telekomföretagen som nu föreslår att förbundet byter namn till Techsverige.

IT&Telekomföretagen byter namn

I höstas så beslutade styrelsen för IT&Telekomföretagen att man skulle ha en ny strategi till år 2025. Visionen är ”En världsledande techsektor får Sverige att nå sin fulla potential”

Som ett led I det arbetat har man lyft frågan om ett nytt namn och tänkt sig att det är dags att få ett relevant namn som speglar visionen men även är lite mer attraktivt. Varför – jo, det nuvarande ansågs daterat.

I diskussion med medlemsföretag och andra nyckelaktörer så togs det fram en bruttolista på 20 alternativ och när man nu gått igenom dessa så enades styrelsen om att gå vidare med Techsverige. Och på årsstämman den 6 maj så kommer man att lägga fram namnbytet.

Så varför Techsverige? Jo, motiveringen är att det är enkelt, lätt att kommunicera, är inkluderande för hela sektorn samt signalerar för vilka man verkar. Därtill så är det lätt att koda även internationellt och i bland annat Storbritannien så har man namnet TechUK.

Om allt går som det ska kommer årsstämman godkänna namnbytet som sedan då ska implementeras innan året är slut

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!