Iver bygger automatiserat transportnätverk

Nätverk Företagens hunger efter dynamiska it-tjänster utan fördröjningar ställer höga krav på infrastrukturen. För att stå pall för framtiden bygger nu Iver nytt transportnätverk.

Iver bygger automatiserat transportnätverk

Det är för att möta nya höga krav på prestanda, funktionalitet och automation som Iver nu bygger ett nytt transportnätverk. Tekniken hämtar man från Cisco och Iver säger att de blir först i världen med att implementera nätverksjättens senaste routrar.
–  Iver investerar kraftigt för att knyta samman våra traditionella plattformar med modern, kodbaserad infrastruktur för morgondagens applikationer i så väl privata som publika moln., säger Carl-Martin Rydenlund på Iver.

Med på resan har Iver som sagt Cisco samt kompetenspartnern Miradot och det är tillsammans med den senare som man tagit fram designen på nätverket. Detta för att öppna upp för framtidens öppna tjänster som inte är plattformsbudna eller låsta geografiskt. Miradot har även utvecklat automationen för nätet och dess tjänster.
– Iver vet vad kunderna vill ha. Vi vet vilken teknologi som krävs för att skapa det. Cisco har teknologin. Tillsammans bygger vi Nordens modernaste nät, säger Marcus Lind, vd på Miradot.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.