Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Izettle skänker bort betaldosor

Betaltjänster Mobila betalningar är hett. Izettle tar kampen med Swish och andra aktörer genom att ge kunderna en nya betaldosa, helt gratis.

Izettle skänker bort betaldosor

Marknaden för mobila betalningar har växt kraftigt de senaste åren och konkurrensen har hårdnat, med allt fler aktörer som vill in på marknaden. På andra sidan atlanten har som bekant även de riktiga jättarna börjat röra på sig, även om mycket fortfarande är i startgroparna. Det råder fortfarande vissa frågetecken kring Apple Pay och i november la Google (tillfälligt?) delar av sin Wallet på is, samtidigt som det ryktas om att de arbetar på en ny helhetslösning för mobila betalningar.

I Sverige, där de amerikanska tjänsterna ännu inte etablerat sig, har bankernas system Swish på kort tid blivit populärt för betalningar mellan privatpersoner. För småföretag, som länge tvingats leva med dyra investeringar och krångliga bestämmelser för att kunna ta betalt med kort, har Izettle blivit ett bra alternativ. Med hjälp av en dosa som kopplas till en mobil enhet kan företag enkelt ta betalt, även ”på språng”.

Som ett svar på att Swish för ett drygt halvår sedan lanserade Swish för företag vässar nu Izettle till sitt erbjudande ytterligare och släpper gratis betaldosor. Izettle Lite, som dosan heter, är en enklare variant än Izettle Pro som funnits på marknaden ett tag och som kostar strax under tusenlappen. Den nya modellen saknar display, och uppges också vara några sekunder långsammare på att genomföra transaktionerna. I övrigt fungerar den på precis samma sätt som sitt storasyskon.

Izettles vd säger till Dagens industri att man räknar med att Lite blir den vanligaste dosan, men att verksamheter med högt tempo och många betalningar, som till exempel caféer och butiker, kommer att välja Pro-modellen. Izettles pris för själva betalningarna ligger kvar på samma nivåer som tidigare. Det kostar mellan 1,5 och 2,75 procent per transaktion, beroende på storleken på transaktionen. Man erbjuder sedan en tid sina kunder kringtjänster som kassaregister och analysverktyg.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter