Ja, det är en telefon från Kodak

Mobilt Det är ett klassiskt varumärke inom fotografins värld – nu ska Kodak också satsa på att sätta sitt namn på telefoner med nya Kodak IM5.

Ja, det är en telefon från Kodak

Inte helt otippat är det kameran och bildverktyg som står i fokus för Kodak IM5 – den första telefonen att bära varumärket. I övrigt har telefonen ett rätt enkelt – medvetet – upplägg. Telefonen kommer med en kamera på 13 MP och en frontkamera på 5 MP. Dessutom med appar som ska göra att det går snabbt att skriva ut eller dela bilder. Skärmen är på fem tum.

Tillverkas på licens

Telefonen tillverkas av Bullitt Group, och bär namnet Kodak på licens.

– Detta är en telefon för konsumenter som uppskattar värdet hos märket Kodak och arvet bakom det. Den ser snygg ut, är enkelt att använda och ger verklig valuta för pengarna, säger Oliver Schulte, vd för Bullitt Mobile.

Namnet till trots – fler tillverkare har lanserat telefoner med kameror på 13 MP. Men kanske kan namnet väcka intresse hos de som lockas hårt av nostalgi.

Utlovad uppgradering

Inuti finns en åttakärnig processor från Mediatek på 1,7 GHz. Den kommer med Android Kitkat, 4.4.2, men en uppgradering till Lollipop har redan utlovats. Pris och datum för säljstart har inte presenterats, men den ska finnas tillgänglig globalt med start i Europa i slutet av första kvartalet 2015. Uppgifter specifikt för Sverige har inte presenterats.

Fakta

Kodak IM5

Processor: Mediatek MT6592, åtta kärnor, 1,7 GHz.

Skärm: 5 tum, lcd-ips, 1280×720 pixlar.

Minne: 1 GB.

Lagring: 8 GB, med plats för minneskort.

Kamera: 13 MP + 5 MP.

Batteri: 2150 mAh

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.