Ciscos Jabber Guest öppnar för kundtjänstvideo

UC Cisco presenterade nyligen en rad nyheter och kommande tjänster. En av dem är Jabber guest som gör det möjligt för konsumenter, eller externa partners, att öppna ett videosamtal med kundtjänsten genom ett snabbt klick på hemsidan.

Ciscos Jabber Guest öppnar för kundtjänstvideo

I förra veckan presenterade Cisco på sitt eget event i Florida en rad nyheter i sin collaborations-svit. Målet med nyheterna är att förbättra de mobila arbetssättet och förväntningarna som även konsumenterna ställer på mobiliteten i företagen.

Niklas Golve, systemingenjör på Cisco Collaboration lyfter fram Cisco Expressway och Jabber guest som de just nu mest spännande nyheterna.

Dresscode i kundtjänsten nästa

Cisco vill inte vänta på en standardisering för Webrtc. De kör nu ut en light-version av tekniken som gör det möjligt för kunder att starta ljud- och video-konversation med kundtjänsten eller kontaktcentrat. Lösningen, som går under namnet Jabber Guest, ska tillhandahålla hd-kvalitet men ska automatiskt anpassa kvaliteten och storleken på bilden efter uppkopplingen som kunden initierar samtalet ifrån.

Niklas Golve berättar om exempel där konsumenter är inne på sitt försäkringsbolag hemsida och vill ha hjälp med kundtjänsten via ett videosamtal.

– Första gången krävs det en plug in. Vi väntar fortfarande på standardiseringen för Webrtc men tills dess måste man ha en plug in. Vi har fått förfrågningar från från flera typer av företag men mest från de som har webbhandel och snabbt vill kunna svara på frågor från sina kunder.

När en videosamtals-förfrågan kommer in i kundtjänsten eller kontaktcentrat kan upplägget för vem som svarar vara lite olika. Men den vanligaste lösningen kommer antagligen vara att företaget i fråga har en traditionell ringgrupp och den agent som är ledig just då tar samtalet.

Jabber Guest kommer att kunna köpas som tjänst för de som redan har Cisco-lösningar, någon prisuppgift finns inte i dagsläget.

Utan vpn

De andra nyheterna är dels uppdatering i videosystemet MX300 med ny design och fler funktioner än tidigare samt Cisco Expressway. Den sistnämnda gör det möjligt att använda Jabber när man är utanför företagsnätet utan att upprätta en vpn-uppkoppling.

– Gateway-lösningen kommer fungera från alla enheter, vare sig det är en tablet eller mobiltelefon, Det är säkert, men framför allt enkelt för användarna då de får tillgång till alla uc-verktyg, säger Niklas Golve.

Expressway kommer att bli ett tillägg i leverantörens växelplattform Unified Communications Manager och uppskattas vara på plats i sviten redan från årsskiftet.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter