Jabber tappade samtalskoppling

Cisco Att koppla vidare samtal kan man tycka är en given funktion i en telefonväxel. Men användare som kör Cisco Jabber för Mac får klara sig utan den i nuläget.

Jabber tappade samtalskoppling

Cisco vet uppenbarligen vad de har ställt till med för ”call transfer” finns med i den lista över funktioner som saknas i Jabber för Mac från version 9.2.2.

– Oj då, det visste jag inte om, säger Niklas Golve på Cisco Sverige.

När han ringer tillbaka en stund senare har han uppdaterat sig om läget:

– Call transfer ligger i en backlog och kommer troligen tillbaka i version 10.5 senare i år.

Jabber för Ios finns nu ute i version 9.6.1.
Jabber för Ios finns nu ute i version 9.6.1.

Niklas Golve förklarar att funktionstappet har att göra med övergången till en gemensam arkitektur för samtliga Jabber-klienter. Utvecklarna har inte lyckats få med alla funktioner direkt.

På listan över saknade funktioner i den nu skarpa releasen av Mac-klienten finns även samtalsparkering, skicka till mobilen, röstmeddelanden som text, historik för gruppchatt, byta lösenord och att anpassa kontakter, som exempel.

Men tanken är att det ska bli bättre när allt faller in i den nya, homogena Jabber-arkitekturen. Då ska det se likadant ut och finnas samma uppsättning funktioner oavsett om man kör Jabber på pc, Mac eller i någon mobil version. Samma videomotor används rakt igenom.

Kontakter i nya Iphone-versionen.
Kontakter i nya Iphone-versionen.

Samtalskoppling ligger som sagt i planen för version 10.5. Men nu närmast ska Jabber 9.6 släppas. Den är i betafas för närvarande.

– Bland nyheterna i 9.6 finns persistent chattrooms, ett fast chattrum där man träffas och har hela historiken samlad. Vi har precis släppt klienter för Ios och Android. De ger full funktionalitet, som i en pc, och om man nyttjar vår Expressway-server behövs inte vpn för att ansluta, berättar Niklas Golve.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.