Jabra Evolve 2 75 – Välljudande headset för hybridarbetaren

test Evolve-familjen får tillökning med lättviktaren Evolve 2 75 som är enkelt att ta med sig på resan.

Jabra Evolve 2 75 – Välljudande headset för hybridarbetaren

Alla pratar om hybridkontoret i höst och det märks också i marknadsföringen av Jabras nya headset Evolve 2 75. Tanken är att vi enkelt ska kunna bära med oss headsetet, oavsett om vi jobbar från kontoret, hemmet eller ute hos en kund.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Och visst lever man upp till löftet. Headsetet har låg vikt och en sparsmakad design som vi gillar. Det sitter som gjutet på öronen och kuddarna i konstläder känns riktigt mjuka och sköna även efter flera timmars användning.

Bluetoothdongel och sladd medföljer

En mjuk transportväska i grå filt medföljer. Här ryms också usb-kabel för trådad anslutning till dator samt den lilla medföljande bluetoothdongeln.

Mikrofonbommen, som snabbt och enkelt fälls ut från höger hörlurskåpa, är av kortare modell, men vår samtalspartner i videosamtalet säger att den fångar upp rösten utan problem även i lite stimmigare miljöer.

FAKTA OCH BETYG

Evolve 2 75
Typ: On-earlur med bom.
Fungerar med: Dator, smartphone och tablet.
Anslutning: Bluetooth 5.1, usb-dongel eller usb-kabel som medföljer.
Vikt: 197 gram.
Mikrofoner: 8 stycken.
Färg: Svart/vit.
Övrigt: Kan styras från Jabras app för inställning av till exempel eq och anc. Certifierade för bland annat Teams, Zoom och Google Meet.
Pris: cirka 3400 kronor exkl moms.

Betyg: 8,2
Prestanda: 9
Kvalitet och design: 9
Användarvänlighet: 8
Innovation: 8
Prisvärde: 7

Ljudmässigt är vi mer än nöjda med Evolve 2 75. Kvaliteten är riktigt hög, både i röstsamtal och när vi lyssnar på musik och poddar.

Anc-funktionen, automatic noice canceling, är mycket effektiv. Trots att detta är en on-ear-modell, där kuddarna vilar på öronen utan att helt omsluta dem, upplever vi ljuddämpningen som riktigt bra. Ett snabbt tryck på en knapp på vänster sida släpper igenom ljud utifrån vid de tillfällen du har behov av detta.

Inbyggt hörseltest

Det finns dessutom möjlighet att justera mängden brusreducering så att du släpper igenom valfri mängd ljud från omgivningen. Inställningarna nås från den tillhörande appen som du laddar ned till din mobil eller dator. Här kan du, förutom brusreduceringen, justera ljudåtergivningen i olika frekvensområden och göra ett “hörseltest” som automatiskt anpassar inställningarna för just din hörsel.

Appen har dessutom en funktion för att spela upp olika miljöljud, som skvalpande vågor och undervattensljud. Det kan tyckas vara en märklig finess men är riktigt effektivt för att maskera störande bakgrundsljud som läcker igenom anc-funktionen.

Headsetet har dubbla bluetooth-kretsar för samtidigt kommunikation med mobil och exempelvis en dator. Jabra skickar med en bluetooth-dongel för anslutning till usb-a-porten på din dator. Enligt tillverkaren är räckvidden 30 meter och under vårt test finner vi inga skäl att ifrågasätta detta. Vi tar en lång promenad på kontoret utan att notera minsta störning i signalen.

Lamporna som indikerar att man är uppkopplad i ett samtal är föredömligt lätta att upptäcka, något dina kollegor kommer att uppskatta.

Batteridrifttiden är upp till 24 timmar i samtalsläge, men utan att brusreduceringen är aktiverad. Vi kan konstatera att anc-funktionen har relativt stor inverkan på drifttiden när den är aktiverad.

Sammanfattning: Evolve 2 75 är ett stilrent headset med alla funktioner vi behöver och riktigt bra ljud, inte minst anc-funktionen imponerar. Framförallt är det en lättviktare som sitter säkert på huvudet, med andra ord perfekt för att använda både på resan och på kontoret.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.