Jabra-profilen lämnar – går till videouppstickare

nytt jobb Norska Neat är nästa destination för Ashraf Mushallah, som tror att hybridkontoret är här för att stanna.

Jabra-profilen lämnar – går till videouppstickare

Efter fyra och ett halvt år på Jabra väljer Ashraf Mushallah att gå vidare till Neat, ett norskt företag som har specialiserat sig på tekniklösningar för videomöten.

Han har varit storkundschef på Jabra och kommer i sin nya roll, som han tillträder den 24 juni, få titeln territory account manager.

Neat grundades 2019 och erbjuder bland annat produkten Neat Bar Pro, en videobar för mötesrum som kombinerar videokamera, mikrofoner och högtalare i en enhet.

Vad tar du med dig från åren på Jabra?

– Det är mycket jag tar med mig från min tid på Jabra. Framför allt imponerar det på mig hur snabbt Jabra anpassar sina produkter efter marknadens behov och hur de alltid ligger i framkant när det gäller både teknik och produktutveckling. Tar även också med alla fantastiska och kompetenta kollegor, både lokalt och globalt, med vilka vi tillsammans har drivit affären framåt och stärkt Jabras position på marknaden. Att arbeta i team över gränserna och dra nytta av all den expertis som finns har enligt mig varit en nyckel till att ta marknadsandelar. För att lyckas med detta har vi alltid satt kunderna i fokus, då deras feedback, behov och önskemål styr mycket av utvecklingen och framtiden. Så detta är vad jag tar med mig in i min nya roll framöver.

Varför väljer du att gå till Neat?

– Neat är ett ungt och spännande företag med banbrytande videoprodukter som ligger i framkant. Att få vara med och utveckla samt stärka Neats position på den nordiska marknaden är en oerhört spännande uppgift för mig. Dessutom är det inspirerande att kunna fokusera helt på video och driva den affären för att möta marknadens behov.

Vilken roll kommer du att ha på Neat?

– Min roll kommer att vara territory account manager. Jag kommer att ansvara för att driva försäljningen och affärsutvecklingen inom mitt geografiska område. Det innebär att bygga och upprätthålla starka kundrelationer och identifiera nya affärsmöjligheter. Jag kommer även att samarbeta med partner och distributörer på den nordiska marknaden, vilket innebär att utveckla gemensamma strategier och mål för att uppnå bästa möjliga resultat och stärka Neats position.

Tror du att hybridkontoret kommer att fortsätta vara en stark trend de kommande åren?

– Det är jag helt säker på. Den utveckling vi ser, trots att vissa organisationer kräver att man arbetar ett visst antal dagar på kontoret, visar att trenden håller i sig både nu och i framtiden. Många organisationer utrustar sina anställda för att kunna arbeta hybrid, och tillverkare utvecklar produkter anpassade för hybridarbete.

Hur bra är mötesrummen ute hos svenska företag utrustade i dagsläget?

– Det är klart bättre än den var innan och under pandemin, men det finns fortfarande mycket att göra. Videokonferensutrustningen är en väldigt viktig komponent, men det finns fler faktorer att beakta när man utformar ett konferensrum. Allt från inredning till akustik spelar en roll. Mötesrummen är nu mer inkluderande för både de som är fysiskt närvarande och de som arbetar på distans. Det är extra viktigt att de som arbetar på distans känner sig delaktiga i mötet, oavsett var de befinner sig.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.