Jarnheimer lämnar Tele2

Tele2 har beslutat att utse Harri Koponen till ny vd och koncernchef från och med 18 augusti 2008. Lars-Johan Jarnheimer lämnar därmed bolaget efter tio år på vd-stolen.

Harri Koponen har en industriell bakgrund genom sina tidigare roller som vd och koncernchef för Wataniya Telecom, vice vd och chef för Teliasoneras internationella verksamhet, vd och koncernchef för Sonera Corporation Ltd. och Executive VP och General Manager för Ericssons konsumentprodukter i Nordamerika.

– Lars-Johan Jarnheimer informerade styrelsen under hösten 2007 om sin önskan att lämna sin position som vd för Tele2. Som ett resultat av en genomgripande rekryteringsprocess, är det glädjande för styrelsen att kunna utnämna Harri Koponen som vår nya vd och koncernchef för Tele2, kommenterar Vigo Carlund, styrelseordförande för Tele2.

Harri Koponen börjar sin nya tjänst som vd och koncernchef den 18 augusti 2008, vilket möjliggör för en överlämningsperiod mellan honom och Lars-Johan Jarnheimer.

– Efter 10 fantastiska år som vd för Tele2, måste jag säga att det känns naturligt att lämna över stafettpinnen till en ny vd, säger Lars-Johan Jarnheimer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.