Jättebatteri och jätteskärm

Mobiltelefoner Precis som på resten av den växande floran phablets är skärmen på Huaweis telefonmonster Ascend Mate 2 jättestor. Mer unikt är det väl tilltagna batteriet som till och med kan ge laddning åt andra mobila prylar.

Jättebatteri och jätteskärm

Med sina 6,1 tum över diagonalen på skärmen tar Ascend Mate2 plats i den allra största mobilklassen. Huaweis jättemobil har i sin andra version fått stöd för den hittills snabbaste formen av 4g som om nätet tillåter det gör det möjligt att ladda ner data med en takt av hela 150 Mbit/s. Annars är det kanske intressantaste modellen att den stora skärmen har sällskap med ett riktigt väl tilltaget batteri. Det levererar hela 4 050 mAh vilket kan jämföras med exempelvis Samsungs Galaxy Note 3 som har ett batteri på 3 200 mAh. Förutom att ge telefonen en ordentligt bra driftstid, exempelvis upp till 100 timmars musiklyssning, ska det också kunna fungera som nödladdare för en annan telefon eller surfplatta.

När Ascend Mate2 börjar säljas i Sverige och vad den då kommer att kosta är fortfarande inte klart.

Fakta

Fakta

Skärm: 6,1 tum IPS-skärm OS: Android 4.3 Jelly Bean Minne: 2,0 GB RAM Lagring: 16 GB, plats för microSD-kort upp till 32 GB Kamera framsida: 5,0MP Kamera baksida: 13MP BSI med 2.0-bländare Videoinspelning: 1080p HD-film, DTS-ljud Storlek: 161 mm x 84.7 mm x 9.5 mm Vikt: 202 g Anslutningar: LTE / GSM / UMTS / HSPA + / WiFi / Bluetooth Processor: Quad-core 1,6 GHz Batteri: 4050 mAh

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.