Jimmy Ahlstrand ny chef för Telenors Corporate Affairs

Nytt jobb Telenor rekryterar från SVT. Public service-bolagets strategichef Jimmy Ahlstrand kliver in som chef för enheten Corporate Affairs.

Jimmy Ahlstrand ny chef för Telenors Corporate Affairs

Efter 15 år på SVT kliver Jimmy Ahlstrand in i telekombranschen. Och även om jobbtiteln är lite annorlunda kommer hans uppgifter delvis vara desamma.
– På SVT har jag arbetat med en ytterst samhällsviktig verksamhet och det ser jag fram emot att också göra på Telenor. Internets och det uppkopplade samhällets utveckling är för mig vår tids centrala demokratifråga och där har Telenor som operatör en nyckelroll. Företaget är samtidigt i en spännande fas i sin utveckling. Jag ser fram emot att tillämpa det jag lärt mig på SVT i en ny kontext, säger Jimmy Ahlstrand.

Ansvaret kommer att vara inom juridisk och regulators verksamhet, compliance och privacy, samt kommunikation och hållbarhet. Närmast kommer han att rapportera till vd Kaaren HIlsen.
– Vi är väldigt nöjda med rekryteringen. Jimmys erfarenhet av att arbeta med samhällscentrala frågor i en reglerad bransch och i en nationell och europeisk kontext, kombinerat med hans strategiska spets och förståelse för affären är något som kommer att stärka oss i den omvandling vi är inne i som företag. Med sin kompetens, personlighet och sitt genuina driv blir Jimmy ett perfekt tillskott till ledningsgruppen, säger Kaaren Hilsen, vd för Telenor Sverige.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter