JS Security lösning ska ge säkrare datalagring

Säkerhet Att integrera datalagring i Apex-plattformen kan ge stora vinster. Det anser JS Security som nu kommer erbjuda sin lösning som ett komplement till Amazon Web Services.

JS Security lösning ska ge säkrare datalagring

När det kommer till datalagring är säkerhet en av de främsta kriterierna. Och på JS Security anser man att de kan ta just detta till en ny nivå. Genom att integrera dotterbolaget Stonebeach egenutvecklade plattform Apex med datalagring så kan man ”revolutionera” branschen.

Amazon Web Services tjänst S3 ”Simple, Storage, Service” är en tjänst som med JS Securitys lösning skulle bli än säkrare. Hurdå? Jo, företaget pekar på att de flesta existerande S3-lösningar begränsas genom sin koppling mot vanliga centraliserade lösningar där datan förblir okrypterad och placerad bakom brandväggar.

Det Apex-lösningen erbjuder är ett decentraliserat koncept.

Men vad är då fördelen med att sprida ut data på oberoende lagringsenheter? JS Security anger att tillsammans med kryptering och fildelning gör det extremt svårt för en utomstående att komma åt datan.

Enligt egna mätningar på JS Securitys nätverk har man kunnat visa att det är snabbare och effektivare att ha data decentraliserat. Här spelar företagets fildelningsmetod in som innebär att hela filer aldrig flyttas samtidigt. 

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.